Olli

Olen Olli Ruikka, taiteilija, jonka kynästä Sunset -huppareiden printti ja Uudet aallot kangaskuosi syntyivät.

Leipätyökseni pyöritän Manaus Tattoo -tatuointistudiota Helsingin Hämeentiellä, ja tatuointien parissa onkin vierähtänyt jo 15 vuotta.

Piirtäminen on ollut aina osa minua, olen piirtänyt niin kauan kuin muistan. Taide on minulle terapiaa ja tapa ottaa kantaa, mutta haluan sen avulla jakaa ympärilleni myös iloa ja energiaa.

Ensimmäisen vaatemallistoni suunnittelin jo 14-vuotiaana. Vaikka teini-iässä suunnittelemani mallisto jäi toteutumatta, kertoo se kuitenkin persoudestani kauneuteen ja estetiikkaan. Vaatteiden hankinnassa suosin kirpputoreja, sillä käytettyjä vaatteita voin hankkia ja kierrättää jälleen eteenpäin puhtaalla omallatunnolla. Hyvin kohdellusta vaatteesta on iloa seuraavillekin käyttäjille. Haluaisinkin kannustaa myös nuoria tutustumaan rohkeasti secondhand -myymälöihin ja valikoimiin, sillä niistä voi tehdä upeita vaatelöytöjä.

Minulle vaatehankinnoissa tärkeimpiä arvoja ovat vaatteen alkuperä sekä laatu. Itse suosin kotimaista käsityötä, sekä kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita. En kuitenkaan ole asian suhteen ehdoton, vaan saatan toki joskus ostaa esimerkiksi Instagramista bongaamani hienon printtipaidan. Laadukkaat materiaalit takaavat vaatekappaleille pitkän käyttöiän, mikä on mielestäni korkeamman hinnan väärti. Knabon tuotteet vastaavat vaalimiani arvoja, joten Knabon kanssa yhteistyöhön lähteminen oli helppo päätös.

Ajatus Sunset-printtiin syntyi kaipuusta etelän lämpöön. Suomen syksyinen ja hyytävä viima sai minut haaveilemaan trooppisista rantahietikoista, ja tämän haaveen olen ikuistanut kuvaan. Kuvassa oleva sininen pioni symboloi japanilaisessa tatuointikulttuurissa runsautta ja yltäkylläisyyttä. Värimaailmaan taas sain inspiraation auringonlaskun sävyistä: pinkin, oranssin ja keltaisen leikittely tekivät minuun vaikutuksen.

Uskon, että jos jotain ajattelee tarpeeksi, ajatus muuttuu todeksi. Olenkin paraikaa tekemässä todeksi uraa muusikkona. Aiemmin olen tehnyt suomirapia ja reggaeta taiteilijanimillä Riku Kallio, sekä Mies nimeltä Hevonen. Seuraava projektini tulee kuitenkin olemaan jotain aivan muuta. Mitä, se selviää myöhemmin.

 Teksti: Jenni Tuusjärvi

Kuva: Vitali Gusatinsky