Kati

Minulla on tiukat kriteerit niin omille kuin lastenikin vaatteille. Haluan pukea lapseni sellaisiin vaatteisiin, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. Sen lisäksi vaatteiden pitäisi olla valmistettu ympäristöä ja ihmisoikeuksia kunnioittaen. Olen huomannut, että erityisesti poikalapsille tällaisten vaatteiden löytäminen on ollut hankalaa.

Jäätyäni äitiyslomalle päätin, että asialle olisi tehtävä jotain. Jätin työni parturi-kampaajana, ja suuntasin opiskelemaan ompelijaksi sekä muotisuunnittelijaksi. Opintojeni aikana visio omasta vaatebrändistäni kirkastui, ja Knabo sai alkunsa.

Knabo Clothing on yhden naisen vantaalainen yritys. Ompelen itse jokaisen tuotteen omassa ompelimossani, ja käyttämäni materiaalit ovat huolella valittuja aina pienintä kokolappua myöden. Jotta Knabolta löytyisi mieluisaa päällepantavaa moneen makuun, teen yhteistyötä useiden kotimaisten kuosisuunnittelijoiden kanssa.

Tuotteideni laadunvalvojina ja koekäyttäjinä toimivat omat poikani, joten tuotteet ovat olleet kriittisen tarkastelun alla koko tuotantoprosessin ajan, aina ensimmäisestä suunnitelmasta viimeiseen pistoon saakka. Kuuntelenkin heidän toiveitaan tarkasti, sillä uskon heidän tietävän parhaiten millaisia vaatimuksia nuorilla on vaatteiden suhteen.

Haluan tuoda markkinoille huolella valmistettuja ja suunniteltuja vaatteita, jotka ovat kestäviä ja ajattomia. Sen sijaan, että tuottaisin useita kertoja vuodessa uusiutuvia mallistoja, luotan aikaa kestäviin perusmalleihin. Valmistan uusia malleja säännöllisesti ympäri vuoden, joten kaupastani voit aina löytää jotain uutta.

Lapset kasvavat silmissä, joten vaatteet saattavat jäädä pieneksi hyvinkin nopeasti. Siksi ostan käytetyt Knabon vaatteet takaisin, ja huollan ne uudelleenmyyntiä varten. Näin tuotteet siirtyvät vaivattomasti käyttäjältä toiselle, jonka vuoksi sekä ympäristö että lompakko kiittävät.

Knabo on vastaisku pikamuodille: kotimaista, kestävää ja kierrätettävää. Tai kuten eräs tuttavani tuumasi kertoessani hänelle yritykseni visiota: Knabo on siis niinkuin nuorisomuodin punkkari! Hassua, että tekemällä asiat vastuullisemmin, se onkin vastavirtaan uimista. 

Knabon vaatteet kuuluvat kaikille: ne eivät katso ikää eivätkä sukupuolta. Olit nuori sitten iältäsi tai mieleltäsi, on Knabo tehty juuri sinulle.

 Teksti: Jenni Tuusjärvi